Backpacking Europe

Sorrento Area

Both me and Sarah needed to get away from all the big city hustle and bustle and find our calm near the ocean. So we went down to Sorrento, an hour away from Naples, to get away from it all and enjoy some down time.

That doesn’t mean we don’t do anything at all. We’ve done quiet a lot in the day and a half we were there. But all to find some relaxation near the ocean.

After arriving at our hotel (yes no hostel this time!) we took the bus to Positano. A very small town located in the Sorrento peninsula, the bus takes you up to the main road of the town and you have to walk all the way down to the little shops, restaurants and the ocean.
We enjoyed a good few hours in Positano before heading back to Sorrento, with a bus ride I’ll never forget. Seeing Italian driving is one thing; experiencing it is a whole different ball game! Who should have thought you could negotiate a drop off point that’s off the route and drivers changing shifts while stopped in the middle of a very busy intersection in a small town! At least it was another authentic Italian experience 😉

The next day we went on a boat cruise to Capri, we got to go on a small boat with only 4 other people on it and sailed all around the island of Capri. We stopped at all the grottos and even went swimming and snorkelling in the beautiful clear waters of the green grotto. We swam all the way through the green grotto were Mario our captain picked us up again to sail further along the Capri Coast before dropping us on land to explore the island ourselves.

We headed up to Capri and from there to Anacapri and back again looking around the small little towns while eating the lovely lunch Mario’s mum prepared for us.

We met Mario back at the docks fro here he sailed us back to Sorrento. We spend a whole day on the ocean and it was absolutely amazing and relaxing. If you’re in Sorrento and want to go to Capri, I really recommend Mamma Mia cruises, the do cruises to other islands too and I’m sure they’re just as good!

These two days away from it all was just what we needed. Feeling all relaxed and recharged we are currently on our way to Florence to see the old town centre and all it has to offer.

Positano

Positano

Positano

Positano

Having a drink with a view in Positano

Positano

Capri

Beautiful waters of Capri

Famous Rocks of Capri

Sarah and I at famous rocks of Capri

lighthouse of Capri

ready to get my swim on in Capri

Sunset over Sorrento

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply pieter October 14, 2013 at 6:12 pm

  ten eerste de foto`s zijn mooi, moet een geweldig gezicht zijn geweest vanaf zee. ten tweede hier hebben ook verschillende mensen kumnnen zwemmen in hun kelder.
  met zes personen op een boot noem ik bijna een prive cruise.
  hoe groot is Capri en gingen jullie met een busje,ezel of tevoet over het eiland.
  Zaten de snorkel spullen bij de prijs of moest je die huren.
  Als ik het verhaal lees en zie wat jullie allemaal doen dan moet dat goede wijn en kaas zijn waarmee jullie de batterijen opladen.
  benieuwd naar het volgende verslag
  tot gauw.

  • Reply Chantal October 14, 2013 at 7:39 pm

   Het was ook bijna een privé cruise het was een klein bootje voor maximaal 10 personen en we waren met 6, en ook niet duur een hele dag op zee met lunch en drinken inclusief €60 en dan was er naast fris en water ook bier en wijn. En snorkelen etc was ook inclusief dat was allemaal aan boord aanwezig.

   Capri is op zich niet echt groot je kan met de bus omhoog naar het dorpje of met een taxi of een soort kabel tram. Wel
   Leuk om een keer gezien te hebben maar niks voor 3 weken vakantie!

 • Reply Gerrie October 14, 2013 at 6:13 pm

  Hallo Tal

  Ik denk dat het een goed idee van jullie was om even rust te nemen en lekker te ontspannen. Lekker de accu opladen noemen we dat.
  Als ik zo je verhaal lees hebben jullie dit dubbel en dwars verdient met het drukke van de afgelopen dagen. Ben zeer benieuwd naar de foto’s van je grote camera en zeker van de boottocht het snorkelen en van het eilandje.

  Leuk dat jullie bij de moeder van de kapitein Mario hebben geluncht. Doet mij een beetje terug denken mmmm…. meer dan 30 jaar terug dat wij naar Rhodos zijn geweest en bij een echt eiland bewoner thuis verwelkomt waren maar dan met sterke drank ipv een lunch.

  Ik kijk alweer uit naar het volgende verslag heel veel groetjes en een dikke knuffel en kus

  mam xxx

  • Reply Chantal October 14, 2013 at 8:13 pm

   Het was inderdaad even nodig en ik ben blij dat we het gedaan hebben! De lunch was niet bij zijn moeder thuis maar daar zijn we het wel gaan ophalen 🙂 panini met mozzarella en tomaat, lekker!

   Het zwemmen was echt heel leuk en er waren gelukkig geen kwallen!! Bedankt voor jullie berichtjes! xxx

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.